divendres, 10 de juny del 2011

Sí al valencià

El valencià no és només una llengua en perill d'extinció, sinó que ja és una llengua en procés d'extinció. Això no vol dir que siga una llengua sentenciada o que el procés haja entrat en una fase irreversible, només vol dir que, si no posem en pràctica tots els mecanismes necessaris per a la normalització lingüística el procés s'accelerarà negativament.
Tenim, des dels col·lectius socials, o bé des de les administracions, les eines necessàries per capgirar el destí aparentment irreversible, sols cal que busquem els camins.
Tots sabem qui, a dia de hui, lluita per la normalització lingüística, i qui busca totes les mesures possibles per condemnar la llengua del poble valencià al més ridícul element folklòric.

Crec que, a molts de nosaltres ningú del PP ens ha de donar lliçons de valencianisme. Totes les persones que vam decidir fa temps viure en valencià, em sofrit l'assetjament sistemàtic de la nostra llengua. Ens han intentat callar, ens han volgut silenciar, i això comporta una cosa molt important, que ara, hui, demà i d'ara endavant, ens han fet obrir els ulls, ens han fet ser conscients que el bilingüisme de la dreta és un bilingüisme trampós, que l'única cosa que pretén és fer desaparéixer la nostra llengua progressivament.

Qualsevol persona amb un poc de seny saps que, una llengua "minoritària" com és la nostra, i ho és per culpa d'uns governants incompetents, no pot sobreviure en un context lingüístic amb dues llengües més.
Tenim el dret, d'estudiar íntegrament en la nostra llengua, i ells, els polítics, el deure de deixar-nos elegir, perquè nosaltres no estem prohibint els altres que no estudien castellà, ni l'anglés, això és una elecció personal que s'ha de respectar. Volem estudiar en valencià, volem una línia en valencià, volem consens amb la comunitat educativa i amb els sindicats. I volem ja d'una que al PP se n'adonen, que una majoria absoluta no els dóna dret a fer una dictadura. No volem més imposicions. Volem llibertat d'expressió i d'elecció.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada