dijous, 13 d’octubre del 2011

Cafés d'intencions

Diuen que prendre un bon café en un moment determinat, pot obrir-te les portes de molts llocs. Si, a més, eixe café va acompanyat de bones paraules i diverses intencions seguides, i d'un altre café darrere d'un altre café, el vincle de simpatia (moltes vegades fingida) amb el company de la vetlada, et pot garantir certs beneficis que altres companys no tindran perquè van preferir prendre's un té a casa.

Té padrins i rebràs. El sistema democràtic actual comporta la possibilitat d'utilitzar les ferramentes personals de manipulació o astúcia per poder estar en un lloc o en un altre.

Hi ha treballs, actuals, per als quals allò que s'hauria de valorar és el currículum personal de cadascú; per la dificultat que comporta la tasca i pels coneixements, habilitats, o moltes vegades, principis requerits. No funciona així actualment. La gent té el costum de dir: "arrimat a bon arbre"!

Quan els sistemes actuals no funcionen, ens passem el dia penedint-nos i plorant. Però, és que hem deixat que gent poc capacitada en certs assumptes tinga en les seues mans la possibilitat de controlar i canviar l'esdevenir de les coses.

Haurem d'assabentar-nos bé de les capacitats reals de funcionament coherent i adequat del que disposen algunes persones abans de continuar fent-nos cafés. Una altra cosa que a mi em fa por, són aquelles persones l'única missió per la qual es mouen és per interés propi. Hi ha certs mons, com el sanitari, l'educatiu o fins i tot, el polític, on s'hauria de tenir en compte que són mons al servei de les persones. L'afany de protagonisme, de tenir poder en estos entorns, en els quals es requereix una sensibilitat especial, no tenen gens de cabuda.

Certes persones, quan apleguen a tindre el "comandament" de certs llocs, per fluix que siga eixe poder adquirit, després de fer les empastades oportunes, decideixen abandonar-lo de la mateixa manera que l'han agafat; amb enganys i mentingales, i amb el conseqüent que aquells que es queden han d'arreplegar el fem que deixen.

Trieu bé els cafés, sobretot els que teniu el poder per triar-los quan són els altres els qui vos els paguen, que el sentit comú i la responsabilitat haurien de prevaldre per damunt de tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada