dijous, 29 de setembre del 2011

Sí al valencià i sí al Correllengua!

No és que no ho sabera, però cada volta el PP es destapa més, tot i el seu intent d'enganyar-nos, volent erigir-se en defensor del "valenciano". Volen fer-nos creure, demagògicament, que només ells són els qui representen l'essència del valencianisme! I no són sinó una gent que manipula i que, a base de mentides, trampes i martingales, vol acabar amb la nostra llengua. Magnífiques paraules de Josep Lluís Bausset, les d'abans exposades, que em serveixen per començar la redacció d'aquest article.

L'actual regidor de Cultura a l'Ajuntament de Gandia s'encarregava la setmana passada d'enviar una nota de premsa als organitzadors del Correllengua, on els instava a no tornar a utilitzar l'escut de la Ciutat Ducal en els cartells d'aquest acte, perquè, afegia, gran part de la població no el compartia i sentia ferida la seua sensibilitat, posat que presentava una accentuada ideologia política. Allò que possiblement la gent no sap és que el PP havia donat la seua paraula a la Fundació Casal Jaume I perquè pogueren utilitzar l'escut de la ciutat, ja que el mateix l'Ajunatment havia manifestat la seua intenció de col•laborar en aquest acte. Ah, la nota de premsa com era d'esperar anava escrita en castellà.

Estic recordant allò que el Correllengua té una marcada ideologia política. On està la política en un acte que aquest any commemorava els 100 anys del naixement d'Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner, escriptors valencians? Possiblement és que el PP no ha volgut mai ni llegir una rondalla d'Enric Valor ni assabentar-se de qui era Sanchis Guarner. I si no fan ni una cosa ni l'altra, és perquè els importa molt poc la llengua dels pobles on governen. Són, ells, des del PP, els qui han fet d'un tema lingüístic i cultural un tema de confrontació política. Ací, jo sols veig dos tipus de gent: aquells que lluitem dia a dia pel reconeixement oficial de la nostra llengua, els que vivim i parlem en valencià i, a més, convivim amb l'actual bilingüisme trampós, i els qui viuen condemnant contínuament eixe valencià al més ridícul caràcter folklòric. No és tracta de una qüestió política, és una elecció lingüística i cultural, defendre la cultura que tenim o fer com molts dirigents populars i avergonyir-se d'escolaritzar els seus fills en línia en valencià.

La meua festa és el Correllengua, per contribuir a mantindre viva la flama d'una llengua que ens volen aniquilar. La festa del PP, sabeu quina és? És aquella que només celebren una vegada a l'any cada 9 d'Octubre per a poder satisfer el poble valencià. És aquella que els fa escolaritzar els seus fills en línia en castellà i, a més, impedir els altres que estudiem en valencià. Per a ells el valencià és una llengua de poble, abandonada, que no mereix ni ser estudiada ni fomentada. És la festa que els fa retirar subvencions a les traduccions en valencià, no complir la llei sobre ús del valencià als mitjans de comunicació, retirar el requisit lingüístic als funcionaris, quan ells són els primers que obliguen a aprendre espanyol a metges anglesos. Aquella festa que els fa no llegir llibres en valencià, ni escoltar música en valencià. La seua és eixa festa que fa que un Ajuntament com Gandia escriga notes de premsa i comunicats oficials en un valencià tan mal escrit, que no sabem si ho fan per riure's de la gent que realment ens estimem la nostra llengua, o perquè no saben ni obrir un diccionari de valencià.

Donar suport al Correllengua no és una elecció política, és una elecció cultural, i la cultura és allò que hauria de tindre més d'un dirigent popular, però cultura de la bona i, a més, en valencià.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada