divendres, 2 de setembre del 2011

Escoletes públiques i de qualitat

L'educació és un dret constitucional que es desenvolupa des del mateix moment del naixement, i és obligació de les administracions públiques, independentment del seu color polític, facilitar els mitjans adequats per possibilitar-ne l'accés de totes les persones independentment de la procedència social, cultural, ètnica o econòmica. Gandia és un bon model de creació d'escoletes públiques, escoletes que garantixen eixe accés de qualsevol xiquet.

El PP a Gandi pretén privatitzar la Xarxa Municipal d'Escoles Infantils públiques amb l'argument de la mala gestió econòmica que han tingut. Jo crec que la privatització no naix perquè la gestió pública siga dolenta (i les empreses privades hagen de "salvar-la"), sinó més bé perquè interessa que allò que és públic fracasse, i així moltes empreses puguen seguir fent negoci amb nosaltres. Com que el negoci de la rajola i de l'especulació ja no funciona, ara han de convertir en empreses privades coses tan essencials com la sanitat i l'educació o els serveis bàsics...

No és gens raonable privatitzar unes escoletes infantils que ja eren públiques, i que han estat construides amb diners públics. Una altra cosa seria respectar les privades ja existents, però privatitzar un servei públic, argumentant que es perden diners i que no ha estat ben gestionat, o que la funció de l'Ajuntament no és gestionar escoletes, em sembla una manera molt patètica de justificar una privatització injustificable. Em vol dir el PP que sí és funció de l'Ajuntament invertir en una platja artificial? Fins ací podíem arribar. Senyor Torró, dels serveis públics no s'haurien de crear negocis. Un servei públic no té perquè generar diners, és un servei que paguem amb els nostres impostos; i amb ells, abans de veure concerts de música i construir platges artificials, caldria assegurar també el dret de dur els nostres fills a escoletes públiques i de qualitat.

És obvi que vostés, els de la Fórmula 1 i l'America's CUP i grans esdeveniments amb fins i tot corregudes de bous a Gandia, en temps de crisi, i el que ens queda per veure, utilitzen poc o res l'educació pública. I és a conseqüència d'eixos esdeveniments que l'educació o la sanitat públiques estan en detriment, perquè no sabem conjugar inversió turística amb inversió social, i perquè prefereixen, així de clar, gastar-se els diners en bestieses que no serveixen més que per adormir la gent, en compte d'ajudar les famílies amb coses tan bàsiques com el dret a una escoleta infantil pública i gratuïta. Vostés han aplegat a la conclusió que qui tinga diners que s'ho pague tot i qui no...que es busque la vida.

En temps de crisi allò que s'ha de fer és ajudar les famílies perquè tinguen menys despeses, no fer que tot siga cada vegada més i més inaccessible. Per tot això, des del BLOC i la coalició Compromís, la nostra ferma defensa per una educació pública i de qualitat començant pels 0-3 anys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada