dilluns, 20 de febrer del 2012

La platja de l'Ahuir

L'Ahuir és l'únic tros del litoral no construït i relativament salvatge del nostre terme municipal. Una de les escasses platges que encara resten verges de la Península i un dels últims cinturons dunars del Mediterrani. L'únic tram de platja on es pot albirar clarament la serralada litoral (el massís del montdúver), amb una qualitat paisatgística espectacular i a un pas de la platja de Gandia. Hui somie que podré continuar passejant per l'Ahuir, amb les seues dunes i arenes, a través d'un d'eixos llocs meravellosos dels quals podem gaudir al País Valencià. Allí és on pots escapar-te de tant en tant, dels sorolls i la remor de les menudes i grans ciutats. Un fantàstic lloc per passejar, asseure's a la voreta de la mar i gaudir de la brisa marina.
Som els únics que encara podem oferir turísticament als visitants una platja verge. Però, el PP només pretén que construir més edificis, obviant que allò que necessitem és més qualitat per atraure el turisme, i no més quantitat de cases. En la diferència trobem l'èxit, i nosaltres no hem de ser com Benidorm, amb gratacels i altres. Tenim una ubicació meravellosa i unes dunes a l'Ahuir que són una joia, no fan falta més infraestructures innecessàries que contemplen hotels de luxe amb camps de golf, que acaben tancant les seues portes.
Hi ha tantes coses per millorar a la platja de Gandia, que en un moment com aquest on ja s'ha posat fi a la febre de la rajola, el PP des de l'Ajuntament, hauria de potenciar aquells hotels ja existents i, a més, conservar aquesta platja que tenim com un paratge singular sense edificis. La febre de l'especularització ha passat ja a la història. S'han de buscar nous estímuls d'injecció econòmica que no continuen fent allò que han fet els darrers anys: destruir el nostre patrimoni natural. Si els polítics actual no comencen a canviar els errors del passat, dubte molt que puguem alleugerir esta crisi. Uns encara sabem valorar la terra del lloc on hem nascut, gaudim dels passejos per la costa des de Gandia fins Xeraco. No ens fan falta més complexos hotelers tipus Orpesa, que a banda d'haver destrossat part del litoral valencià, han suposat una fallida econòmica espectacular.
Si allò que busca Torró és regenerar l'economia, que millor manera de fer-ho que oferir un passeig a la platja de l'Ahuir, mostrant als visitants un lloc meravellós que no poden oferir moltes ciutats, i amb la marjal al seu voltant. Estic segura que la gent gaudirà d'un lloc emblemàtic com aquest, i tornaran per poder-nos visitar. La Gandia verda també és espectacular!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada