dilluns, 20 de febrer del 2012

Progressar i créixer amb qualitat.

Per al BLOC i la Coalició Compromís, el progrés significa gestionar, governar, obrar, mirant el futur per canviar els errors del passat. Progressar és deixar de banda els errors de moltes decisions presses en altres èpoques, per començar a replantejar el futur, buscant solucions adaptades a la realitat social. Conservar i negar-se a modificar certes maneres d'actuar en política, que han provocat l'endeutament de molts ajuntaments, només comporta més fracàs a l'hora d'intentar refer la vida econòmica dels pobles valencians.

Progressar implica també, començar a reconéixer la nefasta gestió de certs governants, per intentar buscar nous estímuls d'injecció econòmica, que vagen més enllà de la construcció de camps de golf, parcs temàtics com terra mítica, i macro-construccions sense trellat. Per què se suposa que hem aprés la lliçó, no? És a dir, hauríem de ser conscients que hi ha coses que no funcionen, i tanmateix, només serveixen per omplir-se les butxaques uns quants espavilats.

Algunes persones continuen confonent progressar amb destrossar, que són - òbviament- dos accions molt diferents. A les nostres costes, per exemple, s'ha destrossat de manera abundant. Amb l'excusa d'avançar, se'ns ha fet creure que els camps de golf i un PAI darrere d'un altre PAI, aportaven riquesa i diners. Però, ha quedat ben demostrat, que avançar sense trellat és el que ens ha fet enfilar-nos en una crisi que sembla no finalitzar mai.
És una llàstima que alguns polítics no entenguen el significat d'evolucionar, i que pensen que el mateix concepte implica destrucció i malbaratament. Eixe llast del passat, de gestionar els ajuntaments sense un rumb coherent, ens fa no prosperar en la societat actual. És al cap i a la fi, el que ha provocat el deute de molts ajuntaments valencians.

El govern de la ciutat insisteix en què Gandia ha d'avançar. Convé destacar l'avanç del deute municipal. Des de Compromís pensem que Gandia no ha d'avançar de qualsevol manera. Gandia allò que ha de fer és progressar, sense destrossar marjals, platges verges i, a més, créixer amb qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada