dijous, 19 de juliol del 2012

No a la privatització de les escoletes!

L'educació és un dret constitucional que es desenvolupa des del mateix moment del naixement, i és obligació de les administracions públiques, independentment Del seu color polític, facilitar els mitjans adequats per possibilitar-ne l'accés de totes les persones independentment de la procedència social, cultural, ètnica o econòmica. Gandia és un bon model de creació d'escoletes públiques, escoletes que garantixen eixe accés de qualsevol xiquet.

El PP a Gandia, pretén una vegada més, privatitzar la Xarxa Municipal d'Escoles Infantils públiques amb l'argument de la mala gestió econòmica que han tingut aquestes; però diners per a fer mil espectacles si que diuen tindre'n. Jo crec que la privatització no naix perquè la gestió pública siga dolenta, i les empreses privades han de "salvar-la", sinó més bé, perquè a la gent del PP li interessa que allò que és públic fracasse, i així moltes empreses poden seguir fent negocis amb nosaltres. Com que el negoci de la rajola i de l'especulació ja no funciona, ara s'ha de fer empresa de coses tan essencials com la sanitat i l'educació o els serveis bàsics...

Mala planificació pel que fa a les escoletes per part del govern actual. Anem a començar el curs i no sabem ni com funcionaran el proper curs. Ens hem quedat sense escoletes d'estiu perquè s'ha acomiadat les treballadores....I tot açò passa perquè estem governats per la inexperiència i l'egoisme d'uns quants, que volen gestionar Gandia sense escoltar els ciutadans.

No és gens raonable privatitzar unes escoletes infantils que ja eren públiques, no és gens raonable haver fet patir a tantes treballadores que perdran les seues feines, i em sembla molt indignant haver estat buscant acords amb les escoletes i sindicats perquè foren gestionades amb una empresa pública, i de sobte, ara, trencar promeses (donant la culpa als sindicats). És més que evident que el PP i Torró entenen que governar significa "fer el que els dóna la gana sense escoltar ningú". A més, escoltar una regidora d'educació, argumentar que es perden diners i que les escoletes no van estar la passada legislatura ben gestionades, em sembla una manera molt patètica de justificar una privatització injustificable, mentre ells estan gastant-se els nostres impostos en bestieses. Dels serveis públics no s'haurien de crear negocis. Un servei públic no té perquè generar diners, és un servei que paguem amb els nostres impostos, i amb els nostres impostos a banda de vore concerts s'hauria de tindre el dret de dur els nostres fills a escoletes públiques i de qualitat.

Supose que hi ha gent que utilitza poc o res l'educació pública i per això no la volen fomentar. I, és a conseqüència d'esdeveniments sense trellat, que l'educació o la sanitat públiques estan en detriment, perquè no sabem conjugar inversió turística en inversió social, i perquè prefereixen des del PP, així de clar, gastar-se els diners en bestieses que no serveixen més que per dormir la gent, que ajudar les famílies amb coses tan bàsiques com el dret a l'educació pública. En temps de crisi allò que s'ha de fer és ajudar les famílies perquè tinguen menys despeses i no acomiadar treballadors, ni fer que tot siga cada vegada més, més inaccesible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada