dijous, 19 de juliol del 2012

Observant el Pla d'Ocupació local.

Els regidors del grup municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Josep M Moya i Facund Puig, es van reunir la passada setmana amb els dirigents comarcals de CCOO, UGT i FAES per tal d’analitzar les propostes de millora per al Pla d’Ocupació presentat pel govern local de la ciutat.

Un Pla d'Ocupació, que ha tardat a veure la llum però que finalment el govern ha presentat, i que hauria d'haver estat el principal objectiu d'aquest ajuntament, més enllà de començar a refer places i jardins, i col·locar ‘jardineres voladores’, de manera innecessària. Finalment, les reivindicacions dels veïns i les veïnes d'aquesta ciutat, i les continues reclamacions de l'oposició del consistori gandià demanant més creació de treball, han vist el seu fruits. Això vol dir que, i no ho oblideu, reclamar i demanar que s'escolte la ciutadania sí que té repercussió. I hem de continuar fent-ho, així ho fa el BLOC, per recordar que els polítics han de governar escoltant la gent, sent transparents i també sent democràtics, aspectes que els populars de Gandia continuen oblidant amb la seua tasca de govern.

Per al BLOC cal millorar el pla actual, per evitar, per exemple, les casuístiques, els fraus o la utilització inadequada del txec ocupacional que es donarà a una empresa per incentivar la contractació, així com intentar que el Pla d’Ocupació siga més social i just.El pla està dotat amb 2,5 milions d'euros, però és necessari invertir més diners en polítiques actives de treball, perquè, no sé a vosaltres però per a mi, veure el Serpis alicatat, amb el que va suposar en euros, i ara continuar veient el PP fer obres totalment superficials fa que m'indigne cada vegada més.

Així mateix, hem tingut que patir que es malbarataren diners en coses que s'han realitzat inoportunament, en compte d'invertir eixos diners públics en polítiques per fomentar la creació de treball. Un exemple clar, i amb el nombre d'aturats que hi ha a Gandia, és el fet d'expropiar la Citroën de Gandia amb més de 4 milions d'euros per fer un retén de policia, que podia fer-se, perfectament, en terrenys de dotació pública que ja eren de l'ajuntament. Aquestes coses deixen entreveure com governen uns i com governem els altres, i en quins objectius prioritzem la inversió de diners públics: si s'hagueren invertit els 4 milions d'euros de la innecessària expropiació, juntament amb els 2,5 milions d'eros que van a dedicar-se en el Pla d'Ocupació, s'hagueren pogut crear moltes més feines que donen per a poder menjar moltes persones. Açò per mostrar-vos un sol exemple dels molts que podem redactar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada