dilluns, 12 de desembre del 2011

Prioritats en temps de crisi

Hui m'abellia escriure sobre les prioritats del nou govern de Gandia, en mans del PP. Les heu vistes ja? Jo sí. Els he vist fer de tot, sense trellat, però la creació de treball no s'observa per cap lloc. On és el famós "ahora empleo"? Allò de crear feina sembla ser que no era de les seus principals prioritats. Mentrestant, van fent espectacles, i tot siga dit, bestieses, així la gent s'adorm un poc i s'oblida dels problemes reals que patim.

Els populars van assumir el govern de Gandia sense saber com anaven a gestionar un Ajuntament que segons afirmaven estava en números rojos. Ara el PP ens està demostrant que tenen diners per al què els dóna la gana, i sent fidels a eixa manera de governar que caracteritza molts dels seus ajuntaments, les arrels dictatorials no les acaben de soltar. Fan i desfan sense consultar ni els veïns ni els comerciants, com ha passat ara amb la plaça del Rei Jaume I, que varen avisar la gent 48 hores abans de les obres previstes per a la mateixa plaça. Quina necessitat hi havia de malgastar una subvenció tornant a obrar un espai que estava en perfectes condicions? En contra del que diu el portaveu del govern popular, la subvenció s'haguera pogut invertir en una altre projecte, de trellat i de necessitat immediata.

Aquestes són algunes de les prioritats del govern el PP: rehabilitació d'espais en bones condicions ( la plaça de l'Ajuntament i, ara, la dels colomets, destrossant al mateix temps, arbres amb un gran valor ecològic), camps de golf que donen treball a deu persones i poc més, i a sobre, no funcionen per reactivar l'economia. Abandonament del projecte INNOVA amb la quantitat de llocs de treball que s'hagueren pogut crear, si l'espai s'haguera reajustat econòmicament a la situació actual. Supose que invertir en cultura no és allò que els agrada; ja ho hem vist pel que fa a les retallades en matèria educativa dels seus caps de València, no siga cosa que si els populars inverteixen en educació i cultura, la gent comence a saber massa i deixen de votar-los.

Observe moltes coses que, per a aquests vividors de la política, no tenen importància, però, per al BLOC i la Coalició Compromís, sí que en tenen. Estic parlant de les beques dels menjadors escolars, per exemple, que tot i que les incrementen via ajuntament, si mirem la quantitat de beques a atorgar, continuen sent ridícules per cobrir la demanda social. I si no hi ha diners per als menjadors és perquè el seu partit a València està castigant la classe humil i treballadora, mentre tota aquesta colla de personatges només pensen a jugar a golf.

El nombre d'aturats a Gandia continua augmentant. Ens diuen que no hi ha diners, però decideixen fer un xiringuito al port, concerts (amb els quals s'han perdut diners), camps de golf, i "reobres" innecessàries. Això sí, no s'abaixaran el sou, com cal, i continuaran posant-se assessors. Mentrestant, els proveïdors continuen sense poder cobrar. Jutgen vostés, i després quan algú es queixe de la situació que patim, que analitze quina classe de persones en general, controlen la societat en la qual vivim, i entendran per què no podem eixir d'aquesta fotuda crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada