dimarts, 11 de setembre del 2012

La poca responsabilitat d'un govern inexpert i sense rumb

Aquests mesos d'estiu he pogut observar de tot un poc. He vist un Guillermo Barber, als mitjans de comunicació, carregar contra Demarcació de Costes per un suposat assetjament i per les traves per part del organisme dependent del Ministeri de Medi Ambient, a l'hora de posar en funcionament els xiringuitos. Tot, menys reconéixer la pèssima gestió que han desenvolupat en matèria turística, i la mala imatge que s'ha mostrat als turistes en veure la platja en obres. El BLOC ja va avisar que s'han de planificar millor les actuacions que es realitzen, però, continuen sense fer-nos cas.

He observat, també, regalar entrades per a concerts i espectacles, per tots els costats, mentre altres persones les han hagut de pagar. Tot per comprar "voluntats". Lamentable! Continue veient un govern inexpert, que tot i portar més d'un any al govern, sembla no aprendre res. Tot són embolics, endarreriment en projectes i etc.

Així mateix, un altre aspecte característic d'aquest govern és que fa el que li dóna la gana, quan li dóna la gana. Com el fet d'il.luminar el Castell de Bairén, provocant importants desperfectes,  sense comptar amb els permisos corresponents de la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura per a realitzar la intervenció. El castell de Bairén és un Bé d’Interés Cultural i les obres executades sense permís han provocat danys importants.

I, a més, no oblide, les publicacions del BIM, també pagades amb els nostres diners. Que més que informar, fan propaganda del PP, i no es parla mai de l'oposició ni de les aportacions, alternatives i opinions que presentem. No volem des del BLOC que es malgasten més diners públics amb publicacions innecessàries!

Tampoc se m'oblida el "Gandia Shore", gravat a una casa propietat d'un familiar de certa regidora de Gandia. Pense la imatge lamentable que anem a donar sobre els nostres joves, la nostra platja i el turisme...La gent veurà Gandia com una destinació turística d'alcohol i festa...i poc més. Eixe és el turisme que vol el PP? Un PP que no ha realitzat cap procés per impedir la gravació o que es canviara el nom del programa.

Per finalitzar, volia recordar  la decisió de Torró de suprimir els sous als regidors de l’oposició i cessar el secretari de grup com un acte de venjança: deixar sense recursos a l’oposició. Suprimeix el suport de personal a l’oposició, ja que el seu secretari el resituarà, tal i com ja va fer amb el seu assessor. Als seus regidors del PP els deixa cobrant a tots, mentre castiga l'oposició per silenciar-nos. I, és que ja havíem rebut amenaces de l’alcalde en el sentit que si continuàrem en la tasca de l’oposició iniciada hi hauria represàlies. La nostra oposició desvetlla les actituds del govern dictatorial de Torró...i això molesta. Per això seguirem treballant per una democràcia sense dictadures: no ens van a callar!

 

 

dijous, 19 de juliol del 2012

On queden les responsabilitats?
Des del BLOC som conscients de l’existència del deute públic actual a conseqüència de la nefasta gestió de l’anterior govern socialista amb la dreta de Gandia, la passada legislatura. Açò és una cosa que no podem oblidar tots aquells que des de l’esquerra progressista volem treballar pels ciutadans. No oblidem que a Gandia qui va portar la dreta a governar van ser els socialistes, que per poder justificar un pacte com aquest -de sembra res productiva- han llançat i continuaran llançant a l’opinió pública totes les mentides que puguen i més, del BLOC i de la seua gent.

No obstant, l’herència heretada no eximeix Torró i el PP de la responsabilitat que tenen per gestionar correctament els diners públics. Ningú els ha obligat a tindre actes de regidors (amb sou inclòs), sabien com estava “la caixa” i van encarar unes eleccions disposats a guanyar, prometent gestionar millor aquesta ciutat, prometent realitzar una política participativa i transparent, afirmant que no farien les barbaritats que feren PSOE-Plataforma la passada legislatura. On han quedat tantes promeses?

Els populars al·leguen complir el seu programa electoral, i allò que realment haurien de fer és adaptar eixe programa a la realitat social i a la capacitat econòmica actuals. Ja és hora que molts polítics facen una anàlisi seriosa de les actuacions que ens han dut a la situació de crisi actual i, per tant, no repetir-les. Preguntar els veïns, cosa que no estan fent a Gandia, sobre les necessitats reals que tenen a cada barri, perquè al cap i a la fi, no és tan difícil fer les coses bé si n'hi ha interés.

Les responsabilitats polítiques i les disculpes públiques haurien fer-se patents. Els socialistes haurien de disculpar-se per la despesa del Creuer dels Borja (i moltes altres coses més), i així ho haurà de fer el PP, també, el dia que isquen les factures dels seus espectacles. Als regidors del BLOC a Gandia no els han tret durant cap legislatura cap factura de sopars, “suits” i festetes pagades amb els diners dels ciutadans; no ens han acusat de comprar televisions o malgastar subvencions o projectar camps de gols; no hem creat les denominades empreses públiques per recol·locar gent a tort i dret, ni hem privatitzat serveis bàsics... Per tant, no penseu que comença a ser hora que cadascú assumisca les seues responsabilitats? De moment, jo només veig, tant per un costat o per l’altre, poca vergonya i poc trellat.


No a la privatització de les escoletes!

L'educació és un dret constitucional que es desenvolupa des del mateix moment del naixement, i és obligació de les administracions públiques, independentment Del seu color polític, facilitar els mitjans adequats per possibilitar-ne l'accés de totes les persones independentment de la procedència social, cultural, ètnica o econòmica. Gandia és un bon model de creació d'escoletes públiques, escoletes que garantixen eixe accés de qualsevol xiquet.

El PP a Gandia, pretén una vegada més, privatitzar la Xarxa Municipal d'Escoles Infantils públiques amb l'argument de la mala gestió econòmica que han tingut aquestes; però diners per a fer mil espectacles si que diuen tindre'n. Jo crec que la privatització no naix perquè la gestió pública siga dolenta, i les empreses privades han de "salvar-la", sinó més bé, perquè a la gent del PP li interessa que allò que és públic fracasse, i així moltes empreses poden seguir fent negocis amb nosaltres. Com que el negoci de la rajola i de l'especulació ja no funciona, ara s'ha de fer empresa de coses tan essencials com la sanitat i l'educació o els serveis bàsics...

Mala planificació pel que fa a les escoletes per part del govern actual. Anem a començar el curs i no sabem ni com funcionaran el proper curs. Ens hem quedat sense escoletes d'estiu perquè s'ha acomiadat les treballadores....I tot açò passa perquè estem governats per la inexperiència i l'egoisme d'uns quants, que volen gestionar Gandia sense escoltar els ciutadans.

No és gens raonable privatitzar unes escoletes infantils que ja eren públiques, no és gens raonable haver fet patir a tantes treballadores que perdran les seues feines, i em sembla molt indignant haver estat buscant acords amb les escoletes i sindicats perquè foren gestionades amb una empresa pública, i de sobte, ara, trencar promeses (donant la culpa als sindicats). És més que evident que el PP i Torró entenen que governar significa "fer el que els dóna la gana sense escoltar ningú". A més, escoltar una regidora d'educació, argumentar que es perden diners i que les escoletes no van estar la passada legislatura ben gestionades, em sembla una manera molt patètica de justificar una privatització injustificable, mentre ells estan gastant-se els nostres impostos en bestieses. Dels serveis públics no s'haurien de crear negocis. Un servei públic no té perquè generar diners, és un servei que paguem amb els nostres impostos, i amb els nostres impostos a banda de vore concerts s'hauria de tindre el dret de dur els nostres fills a escoletes públiques i de qualitat.

Supose que hi ha gent que utilitza poc o res l'educació pública i per això no la volen fomentar. I, és a conseqüència d'esdeveniments sense trellat, que l'educació o la sanitat públiques estan en detriment, perquè no sabem conjugar inversió turística en inversió social, i perquè prefereixen des del PP, així de clar, gastar-se els diners en bestieses que no serveixen més que per dormir la gent, que ajudar les famílies amb coses tan bàsiques com el dret a l'educació pública. En temps de crisi allò que s'ha de fer és ajudar les famílies perquè tinguen menys despeses i no acomiadar treballadors, ni fer que tot siga cada vegada més, més inaccesible.


Observant el Pla d'Ocupació local.

Els regidors del grup municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Josep M Moya i Facund Puig, es van reunir la passada setmana amb els dirigents comarcals de CCOO, UGT i FAES per tal d’analitzar les propostes de millora per al Pla d’Ocupació presentat pel govern local de la ciutat.

Un Pla d'Ocupació, que ha tardat a veure la llum però que finalment el govern ha presentat, i que hauria d'haver estat el principal objectiu d'aquest ajuntament, més enllà de començar a refer places i jardins, i col·locar ‘jardineres voladores’, de manera innecessària. Finalment, les reivindicacions dels veïns i les veïnes d'aquesta ciutat, i les continues reclamacions de l'oposició del consistori gandià demanant més creació de treball, han vist el seu fruits. Això vol dir que, i no ho oblideu, reclamar i demanar que s'escolte la ciutadania sí que té repercussió. I hem de continuar fent-ho, així ho fa el BLOC, per recordar que els polítics han de governar escoltant la gent, sent transparents i també sent democràtics, aspectes que els populars de Gandia continuen oblidant amb la seua tasca de govern.

Per al BLOC cal millorar el pla actual, per evitar, per exemple, les casuístiques, els fraus o la utilització inadequada del txec ocupacional que es donarà a una empresa per incentivar la contractació, així com intentar que el Pla d’Ocupació siga més social i just.El pla està dotat amb 2,5 milions d'euros, però és necessari invertir més diners en polítiques actives de treball, perquè, no sé a vosaltres però per a mi, veure el Serpis alicatat, amb el que va suposar en euros, i ara continuar veient el PP fer obres totalment superficials fa que m'indigne cada vegada més.

Així mateix, hem tingut que patir que es malbarataren diners en coses que s'han realitzat inoportunament, en compte d'invertir eixos diners públics en polítiques per fomentar la creació de treball. Un exemple clar, i amb el nombre d'aturats que hi ha a Gandia, és el fet d'expropiar la Citroën de Gandia amb més de 4 milions d'euros per fer un retén de policia, que podia fer-se, perfectament, en terrenys de dotació pública que ja eren de l'ajuntament. Aquestes coses deixen entreveure com governen uns i com governem els altres, i en quins objectius prioritzem la inversió de diners públics: si s'hagueren invertit els 4 milions d'euros de la innecessària expropiació, juntament amb els 2,5 milions d'eros que van a dedicar-se en el Pla d'Ocupació, s'hagueren pogut crear moltes més feines que donen per a poder menjar moltes persones. Açò per mostrar-vos un sol exemple dels molts que podem redactar.


dimecres, 9 de maig del 2012

Un mes de maig amb moltes activitats

El BLOC JOVE de la Safor-Valldigna convoca el seu IV Congrés comarcal jove. L'acte tindrà lloc a Bellreguard el dia 12 de maig a les 10:30 hores. Renovem l’executiva comarcal, així com ho marquen els nostres estatuts, amb companys de totes les edats que s’incorporen al projecte de Compromís per continuar treballant de valent per ser un referent de polítiques de progrés al llarg del territori valencià. Hem de felicitar també des d'ací, el nou secretari comarcal Carles Morant, que segur farà una bona tasca.

Esteu totes i tots convidats a sumar #méscompromís el dia 12 de maig. A més, una vegada presentada la nova executiva comarcal i després dels parlaments oportuns, tothom podrà gaudir del cantautor Toni de l’Hostal. Convidem els joves saforencs a un acte com aquest, que pretén teixir i fomentar les bases del proper treball que des del BLOC JOVE, dins de la Coalició Compromís, realitzarem a la nostra comarca. Tenim un llarg camí per recórrer junts –si voleu-; un camí que va dirigit a fer una altra manera de fer política juvenil, més transparent i més democràtica. Tenim un ferm compromís amb la joventut dels pobles on vivim.
Així mateix, el dia 19 de maig tindrà lloc la Trobada d'Escoles en Valencià a Vilallonga. En un moment com aquest, on l’educació pública està sent contínuament atacada i menyspreada, el BLOC JOVE com a entitat juvenil participarà una vegada més en aquesta trobada per donar suport a l’escola pública, de qualitat i en valencià. Allà, muntarem per als més menuts, i no tan menuts, un taller didàctic.

Finalment, us esperem també a la IX Trobada de Joves de la Safor, que aquest any se celebrarà el dia 26 de maig a Simat de la Valldigna. A l’estant informatiu que els joves de Compromís muntarem, podreu trobar tota mena d’informació de la nostra entitat, així com material divulgatiu o d’interés social. Ens hi acompanyeu?

MALGASTAR, MALGASTAR, MALGASTAR I NO CREAR TREBALL

 
El PP autonòmic no ha sigut capaç de fer cap autocrítica sobre el model de gestió que ha realitzat al llarg del territori valencià, ni de la seua responsabilitat davant la fallida dels comptes públics…Ara, a Gandia, el senyor Torró copia una vegada més la manera de gestionar que tenen els seus jefes, és a dir, malgastant tots els diners públics.

Les darreres setmanes, he observat, com el govern de l’Estat excusa les seues errònies accions, decisions i mesures econòmiques, per culpa de l’herència que -segons diuen- ha deixat Zapatero. Ací al País Valencià també hi ha un deute públic impressionant, i governa el partit popular. A Gandia també es parla de l’herència socialista per deixar l’Ajuntament en números rojos, i és obvi que és una herència ben negra, però herència que sembla agradar al PP de Gandia, perquè vol continuar gestionant esta ciutat malgastant diners, no ha aprés dels errors del passat… La passada legislatura els socialistes van alicatar un riu; torró, ara, compra la citroën amb més de 4 milions d’euros, col·loca maseters volants pels carrers, ens porta cavallets per Gandia i fa places de bous artificials, i un Butlletí d'Informació Municipal, de tant en tant, a tot color, entre altres cent bestieses. Mentre unes administracions acusen les altres del forat negre econòmic, solucions per aturar la crisi se'n veuen poques.

Discrepe de certes maneres de governar dels socialistes la passada legislatura, però és evident que eixa manera de fer política va sembrar els seus fruits dins del Partit Popular de Gandia. A Torró allò de fer espectacles sembla ser que li resulta atractiu, utilitzant els diners de tots. Orengo ens enviava a Roma amb un creuer, i Torró ens portarà l’antic imperi Romà a Gandia, amb coliseus i tot; i ell des del consistori gandià continuarà fent imperar un cert caciquisme que s’observa amb la manera d’actuar dels seus i de si mateix. I continuarà amb allò del “pa i circ” intentant entretindre els ciutadans perquè tinguen menys temps per pensar que ací, a Gandia, de creació de treball només hi ha per als seus i uns quants privilegiats.

Des del BLOC i la Coalició Compromís ja hem repetit mil vegades la necessitat de la posada en funcionament del Consell Econòmic i Social o el de Formació Professional, uns espais de debat on, els agents socials i econòmics poden opinar, presentar propostes i treballar per combatre l'atur. I amb un 51 % d'atur juvenil a l'Estat els joves tenim un futur laboral incert. Ara cal crear treball, i treballar conjuntament per no destruir-ne més amb reformes laborals com la recentment aprovada, que facilita l'acomiadament. I despilfarrar els diners i no crear treball, no crec que siga la millor manera d’eixir d'esta crisi.

DESITJABLE IGUALTAT

Volia aprofitar la data del dia 8 de març, dia de la dona, per escriure sobre la igualtat entre persones de diferent gènere, en un món que moltes vegades sembla fet només per als homes. Encara que en la lluita per la igualtat social dels homes i les dones hem avançat moltíssim, encara queda molt de camí per recórrer.

Dades que ens exposen, clarament, que el camí per reivindicar els drets de les dones encara s’ha de continuar, són per exemple, el saber que en tot el món, la violència contra les dones en compte de minvar cada dia s’enforteix, perquè les societats mai no han deixar de ser patriarcals i la violència masclista s’exerceix per estats i institucions amb la finalitat de reprimir i obstaculitzar les lluites i l’avançament de les dones

Els diferents governs exerceixen violència econòmica retallant prestacions socials, privatitzant serveis bàsics, suprimint polítiques d’igualtat i tancant organismes encarregats de promoure la igualtat i, a més, congelant les ajudes a les dones que són víctimes de violència de gènere. Al País Valencià, el tancament recent del Centre Reina Sofia per a l’estudi de la violència de gènere, pel Consell, basant-se en una raó d’austeritat, la radícula assignació del 0.02 % del pressupost destinat a l’atenció de la violència de gènere o el tancament progressiu de les cases d’acollida.

Pel que fa a l’àmbit laboral, continua sent una obvietat que els millors llocs remunerats, i els de major responsabilitat, estan ocupats, quasi en exclusiva, per homes. La falta de corresponsabilitat en els treballs domèstics, i en la cura i la criança dels xiquets, obliguen les dones a reduir la seua jornada de treball o, fins i tot, deixar de treballar. Segons l’EPA, al País Valencià, el salari de les dones és aproximadament un 28 % més baix que el dels homes, la qual cosa també repercuteix en els imports sobre les prestacions i les futures pensions.

Les administracions i els òrgans competents són els encarregats de vetllar per la igualtat de gènere, per l’aplicació de la llei en cas de violència, i per redactar o posar en funcionament lleis reals i efectives, per la igualtat entre sexes. Són les administracions, per exemple, les que amb diferents partides pressupostàries decideixen ajudar les dones maltractades. Són eixes mateixes institucions les encarregades d’invertir en educació, per portar a terme projectes de coeducació que ajuden a conscienciar la societat amb la igualtat de drets i deutes entre persones de diferent gènere. Perquè difícilment podrem conscienciar la població i avançar per la igualtat, sense inversió en polítiques socials.

Les polítiques neoliberals i les retallades en els serveis públics que adopten els governs no fan més que agreujar les discriminacions. Ara, cal igualar els permisos entre els pares i les mares, crear xarxes d’escoletes públiques i centres de dia, que ajuden a conciliar la vida personal, laboral i familiar, sense que supose una despesa excessiva voler tindre fills i treballar al mateix temps. Per tant, hem avançat, però encara queda molta feina per fer.

dilluns, 20 de febrer del 2012

Societat sense educació...societat manipulada!

Fa unes quantes setmanes vaig escoltar un representant del govern popular de Gandia, en un debat a la ràdio, dir que tots aquells que cridem contra les retallades, som uns alarmistes i uns exagerats que mentim els ciutadans. Jo pense que este representant popular és molt atrevit a l’hora de llançar estos missatges fàcilment pervertibles. Dir que els pares, les mares, i els mestres dels alumnes, dels col·legis i dels instituts en els quals els xiquets passen fred, estan mentint, és de tindre molt poca vergonya, i és mostra d’un cinisme preocupant.

Ells, els senyorets dirigents del PP, amb el beneplàcit d’amics, han retallat en les partides pressupostàries destinades a l’estat del benestar, no perquè no ens el puguem pagar (com ens volen fer creure, ara, els neoliberals), sinó perquè, estos dirigents -irresponsables- s’han gastat, i s’estan gastant, els nostres impostos en bestieses. Preferien, i prefereixen actualment, invertir en esdeveniments d’entreteniment que invertir per garantir els drets socials.

Així mateix, hem d’escoltar un assessor del partit popular a Gandia, dir que a València s’ha invertit en educació el doble que a altres llocs d’Europa. Vaja! Aleshores que malament han estat invertits els diners! Ací, comptem amb un fracàs escolar del 40 %, i no s’han pres mesures per frenar-lo; ara bé, allò que s’està fent és eliminar els mestres de suport, els de recolzament i els especialistes que s’encarregàvem de posar en funcionament els projectes per previndre l’abandonament escolar. A més, podem parlar de la disminució escandalosa de les beques d’ensenyament. Per tant, amb totes estes mesures es pretén fer un sistema educatiu públic elitista i excloent.

I, és que, ja fa temps que ho expliquem: una societat dormida, sense accés a un aprenentatge de qualitat, és més fàcil d’enganyar i manipular. Coses de la dreta més rància que actualment tenim.

Mentrestant, patim que certs polítics sense dos dits de trellat, continuen malgastant els diners públics. Són ells, els qui viuen enganyant els ciutadans. Una ha de pensar que, possiblement, no són els seus fills els que s'abriguen amb mantes dins d'una aula durant la jornada escolar.

Alguns dirigents populars haurien de tornar a l’escola per rebre cursos de civisme i sensibilitat, però en aules passant fred, o, en el seu defecte, romandre més de 10 hores en les sales dels hospitals... A veure si d’esta manera, en ser ells els primers a patir l’aventura de les seues tisorades en els serveis públics, deixen de ser tan incompetents i tan insensibles.

Progressar i créixer amb qualitat.

Per al BLOC i la Coalició Compromís, el progrés significa gestionar, governar, obrar, mirant el futur per canviar els errors del passat. Progressar és deixar de banda els errors de moltes decisions presses en altres èpoques, per començar a replantejar el futur, buscant solucions adaptades a la realitat social. Conservar i negar-se a modificar certes maneres d'actuar en política, que han provocat l'endeutament de molts ajuntaments, només comporta més fracàs a l'hora d'intentar refer la vida econòmica dels pobles valencians.

Progressar implica també, començar a reconéixer la nefasta gestió de certs governants, per intentar buscar nous estímuls d'injecció econòmica, que vagen més enllà de la construcció de camps de golf, parcs temàtics com terra mítica, i macro-construccions sense trellat. Per què se suposa que hem aprés la lliçó, no? És a dir, hauríem de ser conscients que hi ha coses que no funcionen, i tanmateix, només serveixen per omplir-se les butxaques uns quants espavilats.

Algunes persones continuen confonent progressar amb destrossar, que són - òbviament- dos accions molt diferents. A les nostres costes, per exemple, s'ha destrossat de manera abundant. Amb l'excusa d'avançar, se'ns ha fet creure que els camps de golf i un PAI darrere d'un altre PAI, aportaven riquesa i diners. Però, ha quedat ben demostrat, que avançar sense trellat és el que ens ha fet enfilar-nos en una crisi que sembla no finalitzar mai.
És una llàstima que alguns polítics no entenguen el significat d'evolucionar, i que pensen que el mateix concepte implica destrucció i malbaratament. Eixe llast del passat, de gestionar els ajuntaments sense un rumb coherent, ens fa no prosperar en la societat actual. És al cap i a la fi, el que ha provocat el deute de molts ajuntaments valencians.

El govern de la ciutat insisteix en què Gandia ha d'avançar. Convé destacar l'avanç del deute municipal. Des de Compromís pensem que Gandia no ha d'avançar de qualsevol manera. Gandia allò que ha de fer és progressar, sense destrossar marjals, platges verges i, a més, créixer amb qualitat.

La platja de l'Ahuir

L'Ahuir és l'únic tros del litoral no construït i relativament salvatge del nostre terme municipal. Una de les escasses platges que encara resten verges de la Península i un dels últims cinturons dunars del Mediterrani. L'únic tram de platja on es pot albirar clarament la serralada litoral (el massís del montdúver), amb una qualitat paisatgística espectacular i a un pas de la platja de Gandia. Hui somie que podré continuar passejant per l'Ahuir, amb les seues dunes i arenes, a través d'un d'eixos llocs meravellosos dels quals podem gaudir al País Valencià. Allí és on pots escapar-te de tant en tant, dels sorolls i la remor de les menudes i grans ciutats. Un fantàstic lloc per passejar, asseure's a la voreta de la mar i gaudir de la brisa marina.
Som els únics que encara podem oferir turísticament als visitants una platja verge. Però, el PP només pretén que construir més edificis, obviant que allò que necessitem és més qualitat per atraure el turisme, i no més quantitat de cases. En la diferència trobem l'èxit, i nosaltres no hem de ser com Benidorm, amb gratacels i altres. Tenim una ubicació meravellosa i unes dunes a l'Ahuir que són una joia, no fan falta més infraestructures innecessàries que contemplen hotels de luxe amb camps de golf, que acaben tancant les seues portes.
Hi ha tantes coses per millorar a la platja de Gandia, que en un moment com aquest on ja s'ha posat fi a la febre de la rajola, el PP des de l'Ajuntament, hauria de potenciar aquells hotels ja existents i, a més, conservar aquesta platja que tenim com un paratge singular sense edificis. La febre de l'especularització ha passat ja a la història. S'han de buscar nous estímuls d'injecció econòmica que no continuen fent allò que han fet els darrers anys: destruir el nostre patrimoni natural. Si els polítics actual no comencen a canviar els errors del passat, dubte molt que puguem alleugerir esta crisi. Uns encara sabem valorar la terra del lloc on hem nascut, gaudim dels passejos per la costa des de Gandia fins Xeraco. No ens fan falta més complexos hotelers tipus Orpesa, que a banda d'haver destrossat part del litoral valencià, han suposat una fallida econòmica espectacular.
Si allò que busca Torró és regenerar l'economia, que millor manera de fer-ho que oferir un passeig a la platja de l'Ahuir, mostrant als visitants un lloc meravellós que no poden oferir moltes ciutats, i amb la marjal al seu voltant. Estic segura que la gent gaudirà d'un lloc emblemàtic com aquest, i tornaran per poder-nos visitar. La Gandia verda també és espectacular!